Per a fer està recepta necessitem:
- 1 All
- 2 Cebes
- Un bon troç de Xoriç
- 1 Pot de tomaca trossejà
- Formatge rallat
- Oli, sal, orenga i pebre.
Per una banda coguem la pasta i quan estiga l’escorreguem, pegant-li una remullada amb aigua freda per a que s’enduga el midó i no se’ns empastre.
Per l’altra posem oli a la paella sofregim un poc l’all ben tallaet i tirem la ceba i sal. Quan estiga ofegà li tirem em xoriç ben tallaet també, ho deixem com 5 minuts pegant-li voltes i aboquem el pot de tomaca. Ara ja li tireu les espècies i la sal al gust.
Quan la tomaca ja estiga fregida i amb coloret ho traguem tot del foc i junt amb la pasta ho posem en la safata de vidre.
I quan estiga tot ben remesclaet li posem el formatge rallat per damunt junt amb un poc d’orenga i ho clavem al forn (prèviament calfat) 20 minuts per baix i sense ventilador. I si voleu que el formatge és daure un poc més el poseu 5 minuts més per d’alt també i apanyat.
La matinà és pa la pasta.
Típic plat que et fas quan tornes a les 7 del mati a casa i està sol,encara que en eixe moment passes completament del forn.
i en Polònia teniu xoriço?
ResponEliminaEstà mal la cosa, però les caixetes que m'envien els papis amb oli, pernil, xoriço i formatge ho arreglen tot.
ResponElimina