dijous, 15 de març del 2012

Lasanya Casolana


Per a fer aquesta recepta necessitem:
  •  1 all
  • 2 cebes
  • 5 xampinyons
  • 1 pot de tomaca triturada
  • 250g de carn picà
  • 1 Albergínia
  • 12 làmines de pasta per a lasanya
  • Beixamel (a receptes anteriors teniu explicat com es fa)
  • Oli, sal, pebre mòlt i oreng
  • Formatge rallat

 Comencem bullint les làmines de pasta durant 10 min, quan estiguen lis peguem una passada amb aigua freda (per a que no s’empastren)  i les deixem reposar damunt d’un drap (net per favor).

Tallem l’albergínia a talls longitudinals, quan més finetes millor. I la passem per una paella amb molt poc d’oli i sal fins que agafen coloret. Una vegada les tinguem les reservem.

Ara hem d’ofegar tant l’all, les cebes i els xampinyons. Quan estiguen afegim la carn picà, tot salpebrat per suposat. Quan estiga feta la carn afegim el pot de tomaca i ho mantinguem tot al foc fins que la tomaca estiga fregida.

Per altra banda  hem d’estar fent la beixamel, encara que és molt ràpida de fer.

Val, ara que ho tenim tot fet per separat ens toca ajuntar-ho (orgia culinària). Ho fem amb el següent ordre a la safata de vidre: Pasta, tomaca, albergínia, beixamel, pasta, tomaca, albergínia, pasta i beixamel. Ara per sobre posem el formatge rallat junt amb l’orenga. I ho posem al forn durant 45 min només per baix a 180º i si voleu que es faça un poc més per dalt els últims 5 min poseu el forn per dalt també.

Lo bo de fer açò per a sopar és que demà ja tinc el dinaret fet...

Bona nit i Bon profint!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada